Már teljesen készen volt az új Saab 9-3-as formaterve, amelynek a 2012-es Genfi Autószalonra időzített bemutatójára is készültek már, amikor elfogyott a holland befektetők pénze, és 2011 decemberében csődbe ment a márka.

Az autót nem felejtették el, a Jason Castriota vezető formatervező által készített terveket mellékelték ahhoz a dokumentációs csomaghoz, amelyekkel aztán a reménybeli befektetőknél házalt a Spyker. Egészen mostanáig mégis sikerült titokban tartani a képeket, amelyek most a svéd közszolgálati rádió weboldalára kerültek fel, meglehetősen kis felbontásban.

A részletek és az orr nem látszik, de az igen, hogy a hátsó résznél megpróbálták felidézni a Saab 90-99-900-as vonalait. Kezdetben ötajtós és kabrió karosszériákkal képzelték el a típust, második körben egy két(három?)ajtós ferdehátú is jött volna. Egyelőre nem tudjuk, hogy ezzel az autóval éleszti-e fel a jelenleg a márkát birtokló NEVS az autógyárat, vagy teljesen új formát készítettek a Phoenix padlólemezre.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!