Indiában két hét alatt 14 000 megrendelést gyűjtöttek a márkakereskedések az új Suzuki Celerio típusra, azaz minden nap ezer autót értékesítettek. R C Bhargava, a Maruti Suzuki elnöke szerint őket is meglepte, hogy a vásárlók többsége, egészen pontosan 51 százalékban a robotváltós EZ Drive kivitelt kérik.

Az első évben még japánból szállítják a robotizált váltókat Indiába, és a tervekben 25-30 százalékos részaránnyal számoltak. A dupla akkora érdeklődés miatt egy ideig várni kell majd a Celerio EZ Drive-ra, hiszen eltart egy ideig, amíg megfelelő mennyiségben tudnak váltókat szállítani a japán üzemekből. Jövőre már semmilyen fennakadás nem lesz, hiszen addigra már Indiában is megindul a robotizált váltó gyártása.

A Suzuki egyébként az Új-Delhi Autószalonon még 390 000 rúpiás indulóáron jelentette be a Celerio-t, de ezt időközben 376 000 rúpiára mérsékelték, és az összes típust olcsóbban meg lehet kapni. A robotváltó azért népszerű, mert az eddigi indiai gyakorlattal ellentétben nem csak a csúcsmodellhez lehet azt kérni, de 38 000 rúpia megfizetésével az összes kivitelhez kérhető. A Celerio EZ Drive szabványos fogyasztása megegyezik a kézi váltós kivitellel, a sofőrnek pedig jelentős könnyítést jelent, hogy a zsúfolt forgalomban nem kell a kapcsolgatással foglalkoznia.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!