Az autók és motorok igazi szerelmesei szerint a legcsodálatosabb járgányok egyszerűen kortalanok. Gondos és vigyázó kezek mellett egy 20-25 éves jármű is képes olyan teljesítményre, amit sok alig futott autó is megirigyelhetne. Ám kedvezőbb, oldtimereknek kijáró elbírálást csak azok az autók vagy motorok kaphatnak, amelyek már elérték a 30 éves kort. Most azonban végre a „nyugdíj előtt állók” is figyelmet kapnak, ugyanis megalakult a Youngtimers Club Hungary.

11 lelkes alapítónak köszönhetően megalakult a Youngtimers Club Magyarország Egyesület, melynek bejegyzését június 22-én emelte jogerőre a Fővárosi Bíróság. Rövidesen az első igazi színrelépésükre is sor kerül: részt vesznek az I. Nemzetközi Oldtimer és Youngtimer Fesztiválon szeptember 23-25. között a Papp László Sportarénában. „A fesztiválon is csatlakozhat mindenki a Clubhoz, hisz mindenkit várunk a sorainkba, akik ebbe a korosztályba tartozó gépkocsikkal, motorral rendelkeznek, esetleg szeretnének ilyeneket. Bárki kérheti a felvételét, a tagdíj évi egy forint” – fogalmazott Kapus Krisztián, a Club titkára. És hogy még különlegesebb legyen egy ilyen egyesület működése, az elnöki tisztet egy fiatal anyuka, dr. Csáthy Márta tölti be. Nem véletlen a korosodó autókhoz való vonzódása, ugyanis Krisztián feleségeként szinte kötelező volt a veteránautós rendezvényeken való megjelenés.

„Én annak idején legfeljebb az új autókért, illetve a négylábú lóerőért rajongtam. Amikor megismerkedtünk Krisztiánnal, igen hamar kivitt egy veterán autóstalálkozóra, ahol szinte azonnal beleszerettem ezekbe a csodákba. Lassan már nem is létezett oldtimer találkozó nélkülünk. Idén nyáron országszerte sok találkozón és túraversenyen jártunk, jórészt a szórakozás, ismerkedés kedvéért, jórészt azért, hogy ötleteket, tapasztalatokat gyűjtsünk a saját egyesületünkhöz. Körvonalazódik bennünk egy országos versenysorozat terve is. Rengeteg lehetőség rejlik a Youngtimers Club-ban, már csak azért is, mert a veterán korú járművek igen széles körét képes befogadni” – jelentette ki az elnök asszony, aki hozzátette, a Fesztivál kezdetére elkészül a honlapjuk is, amelyen érdeklődhetnek, regisztrálhatnak az egyesületbe belépni vágyók.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!