A legnagyobb jóindulattal is csak bejáratósnak lehet nevezni a képeken látható Porsche 911 GTR3-ast, hiszen azt alig egy héttel korábban vette át tulajdonosa a kereskedésben, és még nagyon kipróbálni se volt alkalma.

Február 6-án az A1-es autópályán haladt St. Gallen irányába a megengedett tempóval, ami 120 km/órás sebességet jelent, hiszen Svájcban játszódik a történet, amikor furcsa hangokat hallott a motortér felől. Észnél volt, és az első kihajtón elhagyta a gyorsforgalmi utat. Mindez Gossau városánál történt, ahol nem sokkal a lehajtó után megállt a Wilerstrasse szélén, hogy megnézze mi a baj.

Füstöt és kiömlő olajat látott, majd nem sokkal ezt követően lángolni kezdett a sportkocsi. Riasztotta a tűzoltóságot, de mire azok kiértek, már több méteres lángokkal égett az autó. Gyorsan eloltották a tüzet, de a mintegy 200 000 svájci frank értékű Porsche 911 GT3-as menthetetlen. A tűz oka még nem ismert, de a gyár is érdeklődéssel figyeli a vizsgálat eredményét, hiszen azonnali hatállyal leállította a típus forgalmazását, amíg ki nem derül, mitől vált a lángok martalékává az autó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!