Hamarosan itt a modellév-váltás időpontja, ennek megfelelően a BMW Motorrad is bejelentette, mik az újdonságai. Az új színek mellett van egy fontos változás is, a jövőben csak és kizárólag blokkolásgátlóval szerelt motorkerékpárokat készítenek.

Nem csak a fejlett országok piacain, hanem a világ összes táján csak ABS-szel szerelt BMW motorkerékpárokat lehet majd megvásárolni a 2013-as modellév kezdetétől, azaz augusztus elsejétől. Ezzel egyébként egy kicsit elébe megy az Európai Uniós szabályozásnak a cég, hiszen a törvény csak 2016-tól írja elő a kötelező motorkerékpár-ABS-t.

Egyéb, említést érdemlő változások. Az F 800 R-hez Dynamic (LED-es index és hátsó lámpa, motorburkolat) és Touring (fűtött markolat, fedélzeti számítógép, csomagtartó) csomag is választható. A K 1300 R, a K 1600 GT és K 1600 GTL esetén módosították a szériafelszerelések listáját, aminek következtében néhány feláras csomag tartalma/vételára módosult.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!