Úgy tűnik, mégse leplezi le a Suzuki a Tokiói Autószalonon az új Jimnyt, helyette az e-Survivor, azaz e-túlélő nevű tanulmánnyal kedveskedik a terepjárók kedvelőinek. Ajtók helyett csak ablakokat látunk a karosszéria oldalán. A karosszériának nem csak a felső része, hanem az alja áramvonalas, a kerekek független, de portáltengelyes felfüggesztéshez csatlakoznak. Azon kívül, hogy akkumulátoros-elektromos hajtása van, nem tudunk semmit a technikáról.

Az igazi különlegesség egyébként sem ez, hanem a belső tér kialakítása. Az egész azzal kezdődik, hogy a szélvédő tövében az utastér teljes szélességében végigfutó hatalmas kijelzőt találunk, ennek a sarkaiban jelenik meg a visszapillantókat helyettesítő kamerák képe. Az utas előtti majrévasnál, a kormány közepén, de még az ülőlapon, az emberek lába között is látunk kijelzőket, az egészre a pontot, a mármint a gömböt pedig a középkonzol teszi fel. Analóg óra is van, a kormány mögötti gödörből bukkan elő szükség esetén. Sajnos a kiszivárgott hivatalos fotók alapján tudjuk: a Suzuki e-Survivor belseje megmarad tanulmány-stádiumban, az új Jimny hagyományos műszerfallal jön majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!