Kínosan ügyel arra a Rolls-Royce, hogy a Cullinan modelljével kapcsolatban se a terepjáró, se a szabadidő-autó kifejezés ne szerepeljen a hivatalos kommunikációban, ahol arról beszélnek, hogy egy olyan típusról van szó, amellyel a luxus minden körülmények között élvezhető. Ezek a körülmények pedig akár terepet, azaz az épített környezettől távoli helyeket is jelenthetnek, amelyet most sivatagi körülmények között készített fotókkal-videóval bizonyítanak.

Az erről kiadott sajtóközleményben egyébként már azt a meghatározást is használják a Cullinan-nel kapcsolatban, hogy a szabadidő-autók Rolls-Royce-a, szóval némi változás látszik a típus hivatalos megítélésében. Amikor mi kipróbálhattuk az autót, nem vihettük terepre, amit azzal indokoltak, hogy országúti abroncsokkal látták el a tesztautót, de azért érezni lehetett a többi közlekedőnél – beleértve a nagy méretű SUV-k sofőrjeit is – magasabb vezetőülésben helyet foglalva, hogy ha egyszer lendületbe jön a gép, akkor nem sok minden állítja meg.

Az arab sivatagban ilyesmiből nincs sok, a benzin meg olcsó, úgyhogy nyugodt szívvel taposhatta padlóig a gázpedált a gyári sofőr, aminek az itt látható felettébb látványos képi emlékeket köszönhetjük. Szóval a Rolls-Royce Cullinan nem terepjáró, de annak is kiváló.