Megmagyarázhatatlan. A képeket és a videofelvételt elnézve ez jut az ember eszébe, amikor Edmund Burgess balesetét nézi. A civilben Bugatti rajongó úriember a Prescott Speed Hill Climb elnevezésű rendezvényen szerette volna kipróbálni autójának tudását.

Június 2-án történt mindez Winchcombe közelében, ahol az 1924-ben gyártott Bugatti T13-asnak azonban a pálya közepén elfogyott a féke, és az egyik balkanyart már nem tudta bevenni az autó. Mást nem tudott tenni, a kormányba kapaszkodott a sofőr, miközben a mindenféle biztonsági felszerelést nélkülöző kocsi lecsúszott az útról, és felborult a partfal mellett.

Tényleg csodával határos módon egy karcolást se szenvedett a sofőr/tulajdonos a balesetben, a mentők a helyszínen átvizsgálták, és nem találták nyomát a hatalmas bukásnak. Az 56-éves úriember ezt követően rögtön egy pub-ba sietett, ahol gyorsan ivott pár korsó sört a nagy ijedtségre. Burgess úr egyébként nyolc hét múlva újra versenyezni akar az autóval – a roncs megtekintése után ennyire saccolta a felújításhoz szükséges időt. Természetes, hogy egy negyedmillió font, azaz 88 millió forint értékű autót nem hagynak veszni…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!