Kaliforniában mintegy 65 ezer darab elektromos autó van forgalomban, ami a legnagyobb koncentrációt jelenti az Egyesült Államokban. Ez a terhelés igenis meglátszik az áramhálózaton, ezért a BMW a Pacific Gas & Electricity Company nevű szolgáltatóval közösen életre hívta a ChargeForward programot.

Először is kísérleti jelleggel 100 darab BMW i3 tulajdonos fejenként 1000 dollár értékű ajándékkártyát kap azért, hogy ne csúcsidőben töltsék autóikat 2015 július-2016 decembere között. Ráadásul ezért gyakorlatilag semmit nem kell csinálniuk az autótulajdonosoknak, ugyanúgy rácsatlakoztatják a töltőre az autót, mint korábban, épp csak a központból szoftveresen akadályozzák meg az akkumulátor töltését. Kivételes esetben beszólhatnak telefonon a központba, hogy most életbevágóan fontos a töltés, egyébként ha a program végéig betartják a vállalásokat, akkor még egyszer 540 dollár értékű ajándékutalványt kapnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!