Nemrég elfogadták Kaliforniában azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében legálisan mehetnek önvezető járművek a közutakon, azzal a feltétellel, hogy a volán mögött mindig egy hús-vér ember foglal helyet, aki bármikor át tudja venni az irányítást. Ehhez képest a Google által most bemutatott Boob nevű önjáró szerkezetben nincs se kormány, se pedálok, azaz nem számítanak autónak, ennek megfelelően nem mehetnek közútra.

A technológiai óriáscég azonban mintegy 100 darabos flottát kíván építeni a járműből, és ezek között lesznek majd olyanok is, amelyeket ki lehet majd vinni a közutakra is. A szerkezetnél a cél az önjáró rendszer (érzékelők, döntéshozó egység, beavatkozók) tesztelése, ennek megfelelően a jármű nagyon alap konstrukció, a külső képen látszik, hogy be se burkolták az egyszerű csővázat, amelyet egy szintén minimális műanyag héjjal vonnak be. Az utastérben két ülés, biztonsági övek, egy indítógomb, és egy táblaszámítógép található, utóbbi a megtervezett útvonalat mutatja.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!