Felavatták és üzembe helyezték kedden a keleti országrész első elektromos töltőoszlopát Miskolcon, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. központjánál. A szerkezet az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport nyolcadik, elektromos- és tölthető hibrid autók töltésére alkalmas, ingyenesen használható közterületi berendezése.

Az eseményen dr. Kövesdi Zoltán, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport igazgatósági tagja elmondta: – Tervünk egy olyan hálózat kiépítése, amelynek segítségével Budapestről Kassáig lehet eljutni elektromos járművel. A kilencedik töltőoszlopot hamarosan Mezőkövesden állítjuk fel, a szlovákiai városban pedig már található ilyen szerkezet. Az eseményen bemutatták a társaságcsoport folyamatosan bővülő elektromosautó-flottájának legújabb tagját, a közelmúltban Miskolcon üzembe helyezett Citroën C-ZERO-t is. Jászai Tamás fejlesztési igazgató kiemelte: a járgányt egyszerűen, alig több mint egy óra alatt lehet teljesen feltölteni, s a kocsi ezután 130 kilométert képes megtenni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!