Elsőként érzett rá a Nissan, hogy a szabadidő-autó divathullám következik, és a 2007-ben piacra dobott Qashqai modelljével azóta is az értékesítési listák élén helyezkedik el, több, mint 2,3 millió eladott példánnyal. Most érkezett el a második generációs modell félidei frissítése, és ezúttal nem olyan radikális az átalakulás, mint az első generáció hasonló műtétjénél.

Épp csak a hűtőrácsot vették nagyobbra, és ebből következően az első lökhárító és a motorháztető formáját is átalakították. Eddig is volt esztergált felületű könnyűfém felni, de az új darabok még látványosabbak lettek. Hátul immár a teljes lámpa szélességében világítanak a LED-es bumeráng-motívumok. Két új választható karosszériaszín – Vivid Blue és Chestnut Bronze – segít a megújult Qashqai felismerésében. Belül az új Tekna+ csúcs-felszereltségnél van érdemi újítás, mégpedig a 3D-s betéttel ellátott bőrkárpit. Egyébként a kormánykereket cserélték egy karcsúbb darabra, és csiszoltak a NissanConnect rendszer kezelhetőségén is.

A felfüggesztést, a lengéscsillapítókat és a kormányzást is áthangolták, több zajszigetelő anyag és vastagabb hátsó szélvédő teszi csendesebbé az utasteret. Az igazi újdonságot az elektronikus segédek terén kell keresni. A vészféksegéd például gyalogosfelismerő funkcióval tud többet, és elérhető már hátsó keresztirányú forgalmat figyelő segéd is. A 2017-es pénzügyi év során (tehát 2018 áprilisáig bezáróan) jelenik meg a Qashqai extrái között a ProPilot elnevezésű csomag, amely részben önvezetővé (gyorsforgalmi úton, torlódáskor) teszi a szabadidő-autót. A motorokhoz nem nyúltak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!