Végre hivatalosan is leleplezte a Mazda a CX-4 elnevezésű szabadidő-autó kupéját, amivel kapcsolatban túlságosan sok mindent már nem kellett leleplezni, hiszen többször is láthattuk már álca nélkül az újdonságot.

Egy meglepetés mégis van: kínai belpiacos autóról beszélünk, még Japánban se lesz megvásárolható a CX-4 nevű karosszéria, ami valójában a CX-5-ös sportosabb megjelenéssel; a 2,7 méteres tengelytávolság egyezik. Az eltérés leginkább az övvonal felett vehető észre, de a kétoldalt elhelyezett kerek kipufogócsövek felett hatalmas méretű ködzárófényeket helyeztek el a formatervezők.

Az utastérben már ennyi önállóságot se engedtek meg a termékfelelősök, a CX-5-ös műszerfalát látjuk az utasok előtt, a multimédiás rendszer is onnan érkezik. A kínai piac igényeinek megfelelően csak benzinmotorokkal, 2,0 (158 LE) és 2,5 literes (192 LE) szívó négyhengeressel adják majd, a 6 fokozatú automatikus váltó alapfelszerelés, a kisebb motor elsőkerékhajtású, a nagyobb összkerékhajtást kap.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!