Az Egyesült Államokban kezdte világhódító útját a Honda Accord 40 évvel ezelőtt, csak ezen a piacon eddig 12,7 millió példányt értékesítettek belőle. Európában már nem kapható, de a világ többi részén továbbra is jól fogy a középkategóriás típus.

1976-ban háromajtós ferdehátú karosszériával dobták piacra, egy évvel később jött a négyajtós, lépcsős hátú változat, de készült belőle shooting brake is Aerodeck néven, kombi, ötajtós ferdehátú és kupé teszi teljessé a sort.

Kategóriájában ennek vannak a legfiatalabb átlagéletkorú vásárlói, szóval nem hal ki a vásárlóbázisa. 1982-ben ez volt az első japán autó, amelyet az Egyesült Államokban gyártottak, 34 év alatt 10,7 millió darabot készítettek ebben a gyárban. A Honda nem készült sok extrával felszerelt jubileumi limitált szériával, helyette két videót készítettek ez alkalomból, amelyekben egyfelől a hetvenes éveket, másfelől az Accord jó tulajdonságait ismerhetjük meg.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!