Nagyon úgy tűnik, hogy nem megy az autógyártás a Fiat Chrysler Automobiles amerikai részlegének. Nemrég feltörték az ottani uConnect rendszert, ami miatt több millió autó szoftverét kell frissíteni, most pedig arra kérik a 2011-2014 között gyártott Dodge Chargerek tulajdonosait, hogy csak óvatosan csukják be autójuk ajtajait. Ellenkező esetben berobban a légzsák.

Azt követően rendelték el ez ügyben a visszahívást, hogy három könnyű személyi sérüléssel járó eset történt ebből kifolyólag. Több mint 322 ezer autó érintett világszerte, ezek túlnyomó többsége Észak-Amerikában fut. Az FCA azt mondja, hogy egyenként értesíti az érintett autók tulajdonosait, mikor vihetik be autójukat javításra, ami az oldallégzsák gyorsulásérzékelőjének újrakalibrálását jelenti, addig is felettébb óvatosan csukják be az ajtókat. Ki gondolta volna, hogy az 1979-1985 között sugárzott Hazárd megye lordjai sorozatban már előre tudtak erről a hibáról, és a főszereplők következetesen az oldalablakon keresztül szálltak be Dodge Chargerjükbe…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!