Több mint kétszer annyi hibát (hullámvonalban közlekedés, sávelhagyás) vétenek azok az autóvezetők, akik nem isznak elég vizet ahhoz képest, amikor megfelelően hidratálva ülnek a volán mögé, ahhoz lehet hasonlítani a vezetésüket, mintha alkoholos befolyásoltság alatt irányítanák a járművüket. Ez az állapot egyébként azért is veszélyes, mert az autóvezetők kétharmada nem képes felismerni a tüneteket.

A Nissan most a holland Droog divatmárkával közösen dolgozott ki egy olyan kárpit-bevonatot, amely képes jelezni a vezető hidratáltsági szintjét. A SOAK nevű bevonat sárga színű lesz, ha dehidráltságot észlel, megfelelően hidratált állapotban pedig kék színű. Paulien Routs divattervező eredetileg edzésruhák számára fejlesztette ki a bevonatot, hogy az színváltással jelezze viselőjének aktivitását, egyelőre a Nissan nem tervezi, hogy sorozatgyártásban is alkalmazza az újfajta jelzőrendszert.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!