Az Egyesült Államokban jelentős méretű űr van az arrafelé még mindig forgalmazott első generációs Tiguan és az Atlas óriási keresztmotoros szabadidő-autó között (a drágasága folytán a Touareg más kategória), ezt hivatott megtölteni a maga 27,2 centis hossz és 11 centis tengelytáv-növekedésével az új generációs Tiguan, amely ott rögtön a hosszabb karosszériával lesz elérhető.
vw1
Ennek a bővülésnek köszönhetően nem csak egy harmadik üléssor kialakítására lett lehetőség, de a második sor is sínen csúsztatható lett, 18 centi az állítási lehetőség – még így is csak gyermekeknek ajánlott az utolsó sor. Az Egyesült Államokban elsőkerékhajtásnál széria, egyébként feláras a harmadik üléssor. Egyedüli erőforrásként arrafelé a 2,0 literes, 184 lóerős TFSI-t kínálják 8 fokozatú hagyományos automatikus váltóval párosítva, az európai motor- és váltókínálatról majd a Genfi Autószalonon árulnak el többet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!