Június 24-én pénteken készítette el a Toyota Motor Manufacturing France a 3 milliomodik Yarist, ami egy fekete-fehér kétszínű fényezéssel ellátott ötajtós Hybrid, amely egy francia ügyfelet boldogít majd.

2001-ben kezdte meg a termelést a Toyota Valenciennes-i gyára, amelyen az elmúlt másfél évtizedben jelentős fejlesztéseket hajtottak végre mintegy 1 milliárd euró értékben. A kezdeti állapothoz képest 90 százalékkal csökkentették a vízfelhasználást, 57 százalékkal az energiafelhasználást és az összes szemetet újrahasznosítják. A Yaris típusnál is jelentős változások voltak az évek alatt, különösen az egykori 1,0 literes háromajtós és a jubileumi ötajtós hibrid között vannak nagy eltérések, a legfontosabb számokat táblázatba gyűjtötték.

Persze nem ilyen egyértelmű a változás, hiszen egyszerű benzinest hasonlítanak össze egy hibriddel, de a saját tömeg kivételével így is sikerült javítani a számokat. A TMMF termelésének 87 százalékát exportálják, az európai régió mellett az Egyesült Államokba, Kanadába és Puerto Rico-ba mennek innen autók.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!