Eredetileg azt tervezte az Atelier Valdeig nevű csapat, hogy egyszerűen készít egy Mercedes 300 SL utánzatot, azonban valamikor a munka közepén jött a hír, miszerint a Mercedes bizony nem bánik kesztyűs kézzel azokkal, akik felhatalmazás nélkül készítik el az ő legendás modelljeinek másolatait.

Gyorsan tehát módosítottak elképzeléseiken az alkotók, és alaposan átalakították a műanyag karosszéria megjelenését, nehogy a Mercedes bele tudjon kötni. Sajnos, a végeredmény valahogy nem adja ki, a ötvenes évekbeli autó karosszériáját a nyolcvanas évek stílusában szuperszélesre alakították.

Álló- illetve kerek fényszóróval is megvásárolható az autó, amelynek egyedüli előnyeként az tudják felhozni az Atelier Valdeig-nél, hogy már mai méretű kerekek is beférnek a lemezek alá, tehát modern fékkel is fel lehet szerelni az autót. A műszaki tartalmat a kedves vásárló dönti el.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!