A New Yorki Autószalonon mutatkozott be a Highlander nevű szabadidő-autó új generációja, amely továbbra is a Camry padlólemezét és technikáját használja – csak épp akár 8 személyes az utastere.

Az elődhöz képest minimális mértékben növekedtek a külső méretek, a tengelytávolság például változatlan maradt – 279 cm -, mégis a csomagtérben sikerült nagyjából 15 centivel szélesebbé tenni a teret, ami lehetővé tette, hogy az eddigi 5+2 személyes kialakítás mellett a jövőben 5+3 személyes utastér is elérhető legyen.

Az autó egyébként megkapta a ma megszokott vezetési segédeket is, no meg alapáron kapja az Entune kommunikációs fejegységet. A motorkínálat változatlan, az alapváltozatba 2,7 literes négyhengeres kerül, a 3,5literes V6-oshoz extraként már kérhető összkerékhajtás, a 3,5 literes V6-os-elektromotor kombinációját használó hibrid modellnél széria az összkerékhajtás. Továbbra sem tervezik a Highlander európai forgalmazását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!