Már korábban szó volt arról, hogy a Bentley hatalmas méretű kabriót készít,  az egyedüli, amit nem tudtunk, az a modellnév volt. Nos, a brit prémiummárka fejesei nem erőltették meg magukat, amikor a Grand Convertible, azaz nagy kabrió nevet kitalálták.

Tényleg a szuperlatívuszok autójáról beszélünk, az utastér gyémántvarrású bőr belsejének elkészítéséhez például 14 tehenet nyúztak meg. A tetődoboz fedele a legnagyobb méretű fa-panel, amelyet valaha Bentley személyautóban használtak. Négy felnőttnek nyújt kényelmes utazási lehetőséget a hatalmas méretű vászontetős autó, amelynek megjelenése talán egy kicsit nagyon is másolja a Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé dizájnját, csak itt nem polírozott alumínium az A oszlop burkolata és a motorháztető, hanem speciális fémhatású festékkel fényezték.

Magától értetődően nem a hétköznapi Mulsanne, hanem a Speed változat technikáját kapja a Grand Convertible, a 6,75 literes V8-as biturbó erőforrás 537 LE/1100 Nm teljesítményű, a váltó 8 fokozatú automata, a menetteljesítményeket nem részletezik. Utóbbinak az indoka, hogy hivatalosan csak piackutatás a célja a Bentley Grand Convertible-nek, és azt csak akkor valósítják meg sorozatgyártásban, ha megfelelő vásárlói igény mutatkozik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!