Hamarosan búcsúzik a 2010-ben bemutatott Rolls-Royce Ghost, hamarosan bemutatkozik a kifejezetten a márka számára kifejlesztett alumínium alapra készített második generáció, de addig is piacra dobták a tíz évvel ezelőtti 200EX tanulmányra emlékező Zenith kollekciót. Ezeknek különlegessége, hogy tartalmaznak egy kis darabot az eredeti tanulmányból.

A Rolls-Royce ugyanis beolvasztotta a tanulmány orrán szereplő Spirit of Ecstasy szobrot, az így kapott fémből pedig olyan kis lapokat készítettek, amelyeket a Zenith kollekció középkonzolján helyeznek el. Ez az egyik oka annak, hogy mindössze 50 példányt készítenek ebből a különleges modellből, amely a Ghost modellsorozaton valaha alkalmazott legnagyobb mértékű Bespoke kézi munkát tartalmazza.

A valaha volt legsikeresebb Rolls-Royce a Ghost, amely egyébként 43 évre csökkentette a vásárlók átlagéletkorát, azonban a gyár úgy van vele, hogy ideje felhívni ezeknek az ügyfeleknek a figyelmét arra, mi mindent meg tudnak valósítani – a megfelelő díjazás ellenében. Ott van például a középkonzolt borító betét, amelyen az EX200 tanulmányhoz készített műszaki rajzok darabjait lehet látni – az 50 autó középkonzoljaiból össze lehet állítani az eredeti ábrát -, a műszerfal órájára és a motorháztetőn trónoló Spirit of Ecstasy szobor talapzatára kézzel gravírozzák a limitált széria nevét.

Az ajtózsebeket a bőrkárpit lyukain átszűrődő fény világítja meg, ez egyben új elem a hangulatvilágításban. Az ajtók peremére fából készült intarzia, műszaki jellegű szövet vagy zongoralakk-finisű betét kerülhet, az átmenet azt szimbolizálja, hogy a Ghost egyszerre sofőrös limuzin és a tulajdonos által vezetett luxusautó. A nyújtott tengelytávolságú karosszériában olyan a tetőkárpit mintája, amely a figyelmet a Spirit of Ecstasy szoborra tereli, a rövid karosszériában a „csillagos égbolt” különlegessége az azon átszáguldó hullócsillag.

A Rolls-Royce Ghost Zenith Collection példányait kívülről a fényes/matt színkombinációról, három összeállítás áll az ügyfelek rendelkezésére: Iguazu kék Andalusian fehérrel, Premiere ezüst Arctic fehérrel vagy Bohemian vörös Diamond feketével. A gyár szerint egyébként már mind az 50 példányra megvan a vevő.