Több ezer autót biztosít a BMW konszern a londoni olimpia zavartalan lebonyolításához, és ide tartozik a Mini Mini elnevezésű teherszállító is. Ennek mérete nagyjából negyede a személyautónak, és távirányítással vezethető.

Sporteszközök szállítására szolgál, a gerelyeket, a kalapácsot és a diszkoszt ezzel szállítják vissza a kiindulási ponthoz. A három darab autót külön erre a célra kiképzett személyzet vezeti majd, a sporteszközöket a nyitható tetőn keresztül lehet majd elhelyezni, illetve ide lehet beszúrni a gerelyeket.

Egy feltöltéssel 35 percen keresztül képes közlekedni a Mini Mini, az adóvevő hatótávolsága 100 méter, és a teljesen lemerült akkumulátort 80 perc alatt lehet újra feltölteni. A jármű tömege 10 kg, az erőforrás csúcsteljesítménye 10 lóerő, a karosszéria hossza 110 centi, szélessége 50 centi, magassága 40 centi. Minden apró részletet az eredetinek megfelelően formáztak meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!