Amíg a Frankfurti Autószalonon a goodwoodi égbolt tökéletes másolatával rendelkező Phantom Celestial volt a Rolls-Royce újdonsága, addig egy kínai vásárlóknak is kedveskedett egy Ghost-tal a brit cég.

Tizenkét évvel ezelőtt bukkantak rá egy ásatáson Chengdu városában az arany napmadár nevű műtárgyra, amely a Shang-dinasztia idején készült. Az autógyár szerint ez ihlette az egyedi Rolls-Royce Ghost Chengdu Golden Sunbird-öt, ami nem csak az arany szín fokozott használatát jelenti.

A hosszú tengelytávolságú karosszérián a fehér fényezést kontrasztos arany tetővel és motor- és csomagtér fedéllel – no meg karaktervonallal – dobták fel, a műtárgy fő motívuma, a nap körül az óramutató járásával ellentétes irányban repülő négy madár is megjelenik a fabetétek intarziáján. A hűtődísz aranyozott, ahogy az utastérben is több helyen találkozunk ezzel a nemesfémmel. A Rolls-Royce Ghost Chengdu Golden Sunbird megrendelője nem kívánta felfedni személyazonosságát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!