Először is meg szeretnénk nyugtatni a magyar rendőröket: nem, a brit rendőröknél nem rendszeresítették a Focus ST kombiból készített járőrautót. Azonban mindenképpen ez a célja a Fordnak, ezért készítették el a mintapéldányt.

A Ford Special Vehicle Preparations nevű részlege felelős az egyedi járművek készítéséért Nagy-Britanniában, legyen szó orvosi vagy épp rendőrautókról. Nem csoda, hogy az ő alkotásuk a Focus ST-ből faragott rendőrautó is, és az esetleges későbbi megrendeléseket is az ők fogják teljesíteni.

Az autót a National Association of Police Fleet Managers’ konferencián mutatták be Peterborough-ban, ami egyben a Blue Light Fleet Exhibition-nek is helyet adott. Ezen a helyen olyan döntéshozók találkoznak, akik a járőr/speciális autók beszerzéséről döntenek. Természetesen civil megjelenéssel is elkészítik az autót a Ford szakemberei, ha a megrendelő úgy kívánja, a prototípus fényvisszaverő dekorációja miatt autópálya-elfogó autót mintáz.

A 2,0 literes, 250 lóerős EcoBoost turbómotorhoz és a felfüggesztéshez nem nyúltak, az egyszerűbb tisztán tartás érdekében bőrkárpitot kaptak az ülések. A csomagtartóba a különféle rendőrségi eszközöket rögzítő tartószerkezet került, elöl pedig száműzték a fejegységet a műszerfalból, aminek a helyére került a rendőrségi számítógép és a megkülönböztető jelzéseket vezérlő kapcsolók. Már több megrendelést is kapott a Ford a Focus ST rendőrautóra, úgyhogy hamarosan a közutakon is találkozhatnak majd az autókkal az Angliában közlekedők.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!