A Geely motorkerékpár-gyártóként kezdte, csak nemrég fogott autógyártásba. A Pekingi Autószalonon érkező Moca szabadidő-autó tanulmány hidat képez az autók és a motorkerékpárok között.

Az alapötlet az volt, hogy a padlóba hajtható jobboldali ülésekkel robogó/motorkerékpár és 2 utas szállítására teszik alkalmassá a hamarosan érkező új modellt megelőlegező Moca tanulmányt, azonban egy lépéssel tovább mentek.

Mivel a motorkerékpárok miatt hátra rámpát kellett készíteni, azt is lehetővé tették a kát hátsó ülés elhelyezésével, hogy akár egy kerekesszékes ember szállítására is alkalmas a kompakt autó. Arról nincs hír, hogy ez a különleges hátfal-beltér eljut-e a sorozatgyártásig ebben a modellben, de máshol van jövője. A Geely a tulajdonosa a London Taxi gyártójának, és ez az akadálymentesített/utasbarát belső tér állítólag bekerül a már készülő következő taxiba.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!