Tavaly leplezte le a Shelby American a versenyautóként 1100 lóerős Mustangját a cég 50 éves születésnapját ünnepelve, idén még tovább fokozták az autót. Újra a New Yorki Autószalonon lesz a bemutató, és továbbra is Shelby 1000 az autó neve, a maximális teljesítmény azonban 1200 lóerőre emelkedett – ráadásul mindezt kúton kapható benzinnel tudja az autó.

Igen, az utcai változat 950 helyett immár 1200 lóerős – új a kompresszor, javítottak a hűtésen és persze az új 5,8 literes blokkot veszik alapul – amit azonban alaposan átépítenek az extrém teljesítmény elérése érdekében. Nagy teljesítményű fékrendszer, rajtautomatika és állítható felfüggesztés is segít abban, hogy az első kanyarnál tovább jusson az autóval a lelkes sofőr.

A Shelby 1000 csomag ára immár 154 995 dollár az alapot jelentő Shelby GT 500-as utcai autó nélkül, és cseppet sem meglepő módon csak a zárt kupé karosszéria átépítését vállalják el. Ekkora teljesítménnyel már nem birkózna meg biztonságosan a kabrió…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!