Igen nagy rizikót vállalat magára a Ford, amikor úgy döntött, hogy az Egyesült Államok legnépszerűbb személyautójának, az F-150-es pickupnak a karosszériáját alumíniumból fogja készíteni. A 2009-ben indult fejlesztés első másfél évében ezen tanakodtak a mérnökök, majd miután megszületett az alumínium melletti döntés, rögtön ki is próbálták az újdonságot.

Még 2011-ben hat darab olyan öszvért készített a Ford, amelynél az akkor aktuális pickupot látták el alumínium platóval, majd a járműveket olyan ügyfelekhez küldték, ahol biztosak voltak abban, hogy nem fogják kímélni azokat. Két-két autó került a Barrick Gold, a Walsh Construction és egy meg nem nevezett város közműszolgáltatójához azzal a feltétellel, hogy a Ford mérnökei időnként vissza-visszatérnek majd ellenőrizni a járműveket. A felhasználóknak csak annyit mondtak, hogy ezek prototípusok, de azt már nem árulták el, mi a változás.

A jó 2,5 éves gyakorlati tesztelésnek eredményeként az eredeti tervekhez képest módosítottak a padló kialakításán és a platóajtót is át kellett tervezni, de a 2015-ös Ford F-150 vásárlói már gondtalanul használhatják majd járműveiket ennek köszönhetően.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!