Project: Secret! névre hallgat az az időszakos tárlat, amellyel a stuttgarti Porsche Múzeum 2014. szeptember 17 – 2015. január 11 között várja a látogatókat. Az állandó kiállítási tárgyak mellett 14 darab olyan autót lehet megnézni, amelyekről korábban a nyilvánosságnak nem volt tudomása.

Vannak köztük olyan prototípusok, amelyeket az utolsó pillanatban kaszáltak el, olyan tanulmányok, amelyeknél végül úgy döntöttek a cégvezetésnél, hogy azok nem érdemesek a bemutatásra. A különösen áramvonalas karosszériával megáldott Porsche 924-es prototípus saját tömege mindössze 980 kg, és 250 lóerős, négyhengeres turbómotorjával 280 km/órás sebességet tudott elérni.

Látható lesz még a Concept Car Type 965, amelyet a német Fejlesztési és Technológiai Minisztérium megrendelésére készítettek 1978-1979 folyamán. Aztán ott vannak azok az autók, amelyekről egészen mostanáig semmit nem lehetett tudni, mint az orrmotoros-nyitható keménytetős kis-Porsche, amely helyett végül a Boxstert valósították meg, vagy a Panamera előfutárának tekinthető négyajtós 911-es valamikor a kétezres évek elejéről. Aki tehát eddig nem járt a Porsche Múzeumban, de már tervezte egy ideje, most induljon útnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!