Óriási lelkesedéssel vették birtokba a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán ápolt gyerekek az osztály játszószobájának legújabb játékait hétfőn. A Mercedes-Benz Hovány jóvoltából ugyanis a betegségfeledtető, szórakoztató eszközök tárháza három Mercedes dzsippel bővült. Az elektromos, piros mosolyautók nem csupán előre és hátra képesek gurulni, minden egyéb, autótól elvárt extrával is felszereltek: a gyerekek ujjongva nyomták a dudát, hallgatták a zenét, és kapcsolgatták le-fel a helyzetjelző fényeket.

Fotók: Bús Csaba

– Úgy gondolom, hogy minden olyan eszköz vagy környezeti elem nagyon hasznos, mely elfeledteti a gyerekekkel, hogy ők most gyógyulni vannak itt, és alapvetően egy kényszerkörnyezetben vannak. Emellett az autók színe sem elhanyagolható: véleményem szerint egy piros autónak mindig varázsa van, az mindig valamiféleképpen a gyermek álmainak és vágyainak a netovábbja – fejtette ki a mosolyautók ünnepélyes átadásakor Dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház orvosigazgatója. Elmondta: a tervek szerint a járműveket nem csupán a játszószobában, hanem a folyosókon is használhatják majd az ifjak.


– A járművek egyrészt játszóeszközök lesznek, másrészt pedig úgy gondolom, egy koordinált struktúrával akár vizsgálatokra is közlekedhetnek majd velük a gyerekek. A nővérek még nem aggódnak, majd elugrálnak előlük, nekik is kell egy kis sport – fogalmazott nevetve az orvosigazgató.
A nővéreknek azonban nagy valószínűséggel nem sok alkalommal kell majd ugrálniuk a száguldozni vágyó fiatalok elől: az elektromos kisautókhoz ugyanis távirányító is tartozik, így a felnőttek bármikor átvehetik az irányítást a mosolyautók felett.


Peltzer Márk, a Mercedes-Benz Hovány márkaigazgatója kifejtette: az autók adományozásának legfőbb célja, hogy elvonja a gyógyuló fiatalok figyelmét a betegségükről.
– A kecskeméti a második kórház, ahova elektromos gépjárműveket szállítottunk. Kettő mosolyautót vittünk a békéscsabai kórházba, a kecskemétibe pedig hármat hoztunk. Szívügyünk a gyermekek és a rászorulók támogatása. Azt éreztük, hogy boldoggá kell tennünk a felnövekvő, kis nemzedéket, akik betegek. Kicsit vidámabbá szeretnénk tenni a kórházban töltött idejüket, egy kicsit elvonni a gondolataikat a betegségükről – mondta.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!