Brit zászló motívummal rendelkeznek a LED-es hátsó lámpák a háromajtós, ötajtós és kabrió Mini esetén, a fényszórónál pedig az egyszerű LED-es mellett Matrix LED-es is rendelhető, amelyik különösen messzire világító távfénnyel rendelkeznek, amelyek 70 km/h feletti tempónál aktiválódnak akkor, ha a kamera nem érzékel szemből érkező autót.

Most debütál autón az átalakított márkajelzés, újak a könnyűfém felnik. A korábban bejelentett Mini Yours Customised egyedi belső mellett új hangulatok és bőrkárpitok jelentek meg az extralistán. Lecserélték a kormánykereket, amely alapáron kapja a multifunkciós gombokat, a rádió már alaphelyzetben 6,5 colos központi kijelzővel rendelkezik, a Mini Connected szolgáltatás új funkciókkal bővült. Például a megfelelő jeladóval ellátott tárgyakat (kézitáska, pénztárca, kulcscsomó) követni is tudja az autó, és segít a megtalálásukban.

A 6-os kézi kapcsolású és 8 fokozatú automatikus váltó mellett Európában 7 fokozatú dupla kuplungos váltó is elérhető lett, ezzel együtt új előválasztókar került az autóba. Az erőforrásokat is átnézték a mérnökök, a szabványos ciklus alapján 5 százalékkal csökkent a fogyasztás és károsanyag-kibocsájtás, a motorblokkot, a turbófeltöltőt, a kenési rendszert, a szívósort, a hűtőkört és a kipufogót is módosították, és természetesen átprogramozták a vezérlőelektronikát.

A benzinmotorok befecskendezőrendszerének maximális nyomását 200-ról 350 barra emelték, a turbófeltöltők turbinái extrém hőálló anyagból készülnek. A dízelek többször fecskendeznek be egy ciklus alatt, a Cooper D háromhengeresénél 2 200 barra, a Cooper SD négyhengeresénél 2 500 barra növelték a közös nyomócső maximális nyomását. Az erősebb dízelmotor mostantól kétlépcsős turbófeltöltéssel rendelkezik.