Valamiért a Ford nem nagyon sietteti az európai Ford Mondeo generációváltását, pedig már jó ideje hordozza az európai kiállításokra az autó különböző változatait. Ehhez képest Kínában nem szórakoznak, a Lifan 820-as például az eredetileg levédett négyféle formaterv helyett egy ötödikkel valósul meg, egy olyannal, ami elég erősen hasonlít az új Ford Mondeóra.

Különösen az autó orránál feltűnő a hasonlóság, amennyire az itt erős álca láttatni engedi, a fényszórók szabása és a hűtőrács kialakítása egyértelműen a Ford új típusától kapta az ihletet. Egyébként ezen felül leginkább annyi a párhuzam, hogy mindkét autó nagy méretű.

A Lifan 820-as 1,8 és 2,0 literes (120 és 160 LE) benzinmotorokkal kerül majd piacra 2014 első felében, a márka csúcsmodelljeként gazdag lesz az alapfelszerelése – igaz, az utastérről készült fotó alapján a központi kijelző elég szerény méretű -, cserébe 3,6 millió forintnak megfelelő jüan lesz majd az indulóár. Ezzel még Kínában is olcsónak számít majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!