Peter Giacobbi számára nem ismeretlen az autók világa, hiszen ő volt az egykori DeLorean gyár műszaki vezetője, ezért is volt kézenfekvő számára, hogy ha egyszer nem engedheti meg magának az álomautóját, az alkalmanként dollár-tízmilliókért gazdát cseréli Ferrari 250 Testarossát, akkor épít magának egyet.

Azonban nem egyszerű utánzatról van szó jelen esetben, hanem egy újragyártott kocsiról. A vázat az eredeti gyári tervek alapján készítette el, a felfüggesztések korabeli Ferrariból származnak, azonban a gyári 3,0 literes V12-es Ferrari erőforrás helyett egy szintén korabeli, de 4,4 literes V12-ese volt csak, ezért került az a motortérbe váltóval együtt. A karosszéria eredeti, gyári 250 Testarossa karosszéria, amely soha nem volt még alvázon. Szóval nem volt olcsó még így sem az 1959-es Ferrari 250 Testarossa megépítése, hiszen az eddig felsorolt alkatrészek egyenként dollár-százezres tételek, de még mindig olcsóbban megúszta, mintha egy gyári példányt vásárolt volna 35 millió dollárért…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!