Népszerű a vásárlók körében az Opel Adam minije, nem utolsó sorban egyedi kialakításának köszönhetően. Az Opel most megmutatja, hogy kellő fantáziával és jelentős támogatással akár egy 18 éves B Corsát is igazán különlegessé lehet tenni. Itt jön a képbe a MyOpel dizájn-pályázat.

Megjelenésekor a gömbölyű B Corsa egyedi megjelenésű volt, olyannyira, hogy több piacon egyszerűen leálltak a reklámkampánnyal; anélkül is nagyobb volt a kereslet, mint a gyártókapacitás. A karakteres forma miatt döntöttek tehát a kisautó mellett, igazából két fontos szempont volt: legyen szentgotthárdi motorja (1,4 literes, 16 szelepes benzines 90 lóerővel) és fehér színe. Utóbbi azért fontos, mert vászonnak használják a karosszériát. Mintegy három hónap telt el a Corsa megvásárlása óta, amelyet aztán Opel gyári alkatrészek segítségével hoztak tökéletes műszaki állapotúra. A szokásos karbantartáson felül (folyadékok és kopóalkatrészek) a kipufogórendszer cseréje, egy komolyabb fékjavítás történt, működőképessé tették a légkondicionálót, no meg eltüntették még a legapróbb karosszériahibát is. És mivel a végeredményen sokat dob majd, a gyári tartozékok között megtalálható könnyűfémfelniket is kapott az autó.

A myOpel.hu weboldalon regisztrált felhasználók vehetnek részt a pályázatban, tegnaptól egészen május 25-ig lehet beadni a pályaműveket, azaz hogy milyen új megjelenést képzel el az autónak az ember, de nem árt sietni. Folyamatosan lehet szavazni a beküldött tervekre, és itt is május 25. a határidő, azaz aki hamar kész a tervével, az több időn keresztül gyűjtheti a szavazatokat. Ekkor a tíz, legtöbb szavazatot összegyűjtő pályamű kerül a zsűri elé, akik aztán különféle szempontok alapján döntenek arról, melyiket valósítják meg.

A tényleges munkát végző Mike Tamás airbrush-művész mellett Kovács Ágnes bőrdesigner, a Je Suis Belle divatbrand alapítói – Dévényi Dalma és Kiss Tibor -, Juhos Janka ékszertervező és Konkoly Ági korábbi Miss Universe Hungary alkotja a testületet, amelyik ítél majd. A gyakorlati szempontok mellett az is fontos, hogy néz ki majd a környezetében – a közúton – a végleges alkotás, kihasználja-e a terv a karosszéria formáját, satöbbi. Miután a győztes pályaművet Mike Tamás kézzel ráfesti az autóra – egy négyzetcentiméternyi fólia se lesz a karosszérián – a győztes megjelenés tervezője megkapja az autót. A myOpel.hu weboldalon regisztrált felhasználók közül a szavazatot leadók között 1 millió Ft-ot sorsolnak ki, azaz nem csak az nyer, aki egy Opel Corsával lesz gazdagabb. Pontos részleteket a myOpel.hu weboldalon találhatnak az érdeklődők.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!