Három és fél év alatt 350 000 példányban értékesítették a második generációs B-osztályt, úgyhogy nem panaszkodhat a Mercedes. De azért megpróbál tovább javítani ezen az eredményen, mégpedig úgy, hogy sokkal sportosabb megjelenést adott a kompakt egyterűjének a félidőben esedékes modellfrissítés alkalmából. Muszáj volt lépni, hiszen hamarosan a kereskedésekben lesz a BMW megfelelő autója.

Változtatható a hangulatvilágítás színe, 12 árnyalat közül lehet választani Változtatható a hangulatvilágítás színe, 12 árnyalat közül lehet választani

A technikában a legszembetűnőbb újdonság, hogy immár teljesen LED-es fényszóró is elérhető az extrafelszerelések között, átalakították a hátsó lámpák szintén LED-es betéteit (van alap- és feláras változat is). Kevésbé látványos, de hasznosabb változás, hogy továbbfejlesztették a segédeket, a Collision Prevention Assist kapott egy Plus utónevet, és városi féksegédet, ami jelentősen csökkenti vagy megakadályozza a ráfutásos baleseteket városi tempónál. Az alapfelszerelésnek számító fáradtságfigyelő nagyobb, 60-200 km/h-s sebességtartományban működik, és egy 5 fokozatú skálán jelzi, érzése szerint mennyire fáradt a sofőr.

Sportosabb lett a B-osztály Sportosabb lett a B-osztály

Javítottak a feláras fedélzeti kommunikációs berendezés használhatóságán, egyfelől sokkal gyorsabb internethozzáférést kínál, másfelől a megnövelt méretű, 20,3 cm-es képátlójú monitoron nagyobbak az ikonok, és immár animáltak az átmenetek. A tulajdonos távolról hozzá tud férni az autóhoz, és például ellenőrizni tudja, mennyi a hátralévő hatótávolság (ez az elektromos változatnál különösen hasznos). Az eddig ismertetett változásokat a CLA is megkapja, ezen felül az extralistáján egy eddig nem választható, 19 colos, feketére fényezett könnyűfém felni is megjelent. A kupéval kapcsolatban további újdonságok majd a Shooting Brake változat lesz.

A CLA csak a fejlettebb balesetmegelőző rendszereket és az új kommunikációs fejegységet kapta meg A CLA csak a fejlettebb balesetmegelőző rendszereket és az új kommunikációs fejegységet kapta meg

A B-osztály esetén továbbra is két benzin- és két dízelmotor közül lehet választani, mindegyik turbós. Az 1,6 literes benzines 122 vagy 156 lóerő teljesítménnyel választható, a 2,0 literes 184 vagy 211 lóerővel kérhető. Az 1,5 literes dízel 90 vagy 109 lóerővel kérhető, a 2,2 literes 136 vagy 177 lóerővel kérhető. Az összkerékhajtás immár a 136 lóerős dízelhez is választható. A Párizsi Autószalonon aktuális közönségpremiert követően október 29-én indul a megújult Mercedes B-osztály forgalmazása, a földgázas (2,0 literes turbómotor 156 LE-vel) és elektromos változat (180 LE csúcsteljesítmény, 160 km hatótáv) november 3-tól érhető el, de ez utóbbiak nem minden piacon választhatóak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!