Nemrég némi tisztogatást hajtott végre a Caterhamnél a jelenlegi tulajdonos, Tony Fernandes, aki megszabadult a céget korábban vezető Ansar Ali-tól és Mark Edwards-tól. Ők úgy döntöttek, megmutatják Tony-nak, hogy hiba volt a kirúgásuk.

Megalapították a Zenos Cars nevű céget, amelynek itt látható az első autója, az elsősorban versenypályára szánt E10 Speedster, amely azért kaphat rendszámot. Egy 2,0 literes, 200 lóerős Ford szívómotor hajtja a hátsó kerekeket, a karosszéria alumínium-karbon vegyes szerkezetű. A 650 kg tömegű jármű kevesebb, mint 5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, és 24 995 fontért (9,5 millió Ft) lehet majd megvásárolni hamarosan.

A Zenos második autója 2016-ban érkezik, az E11 roadster lényegében a kabriótetővel ellátott, utcai használatra alkalmassá tett (kényelmesebb felfüggesztés, áttételezés) E10-es lesz. Ebből a civilizáltabb változatból aztán készítik az E12 kupét is, amely majd a márka olcsó belépőmodellje lesz. Jelenleg már 23 megrendeléssel rendelkeznek az E10-esre, amellyel céljuk az európai típusbizonyítvány megszerzése – így az EU-n belül bárhol forgalomba lehet majd helyezni azokat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!