Malajzia Johor tartományában nemrég hirdették meg a zéró tolerancia politikát az úthibákkal szemben, ennek értelmében a közútfenntartóknak 0-24 órás telefonos ügyfélszolgálatot kell üzemeltetnie, és a kátyúkat a bejelentéstől számított 24 órás belül meg kell szüntetni.

Ráadásul nem csak reagálnia kell a közútkezelőnek, de olyan csapatokat is létre kell hozniuk, amelyek folyamatosan járják a kezelésük alatt lévő utakat, és rögtön kijavítják az esetleges hibákat – ezeknek a csapatoknak azokat a területeket kell favorizálniuk, ahol nagy a tehergépjármű-forgalom, és így gyakrabban lehet úthibák megjelenésére számítani. Az ügyfélszolgálatokon egyébként nem csak a kátyúkról lehet bejelentést tenni, de az út melletti nem gondozott növényzet, illetve a nem látható vagy koszos táblák miatt is. Johor állam a következő három évben 27 milliárd Ft-nak megfelelő összeget költ a területén lévő 1942 km-nyi aszfaltozott úthálózat karbantartására, a gazdasági fejlődés fontos eleme a megfelelő állapotban lévő közlekedési infrastruktúra.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!