A jelenleg megvásárolható Hyundai Elantra is sportos, de muszáj volt a folyékony szobrászat elnevezésű formavilág legújabb, egy kicsit élesebb vonalvezetést eredményező változatát alkalmazni. Ezzel együtt rögtön megnövelték a méreteket is.

A 2700 mm-es tengelytávolság maradt egyedül változatlan, a hossz 20 (4570 mm), a szélesség 25 (1800 mm), a magasság 5 mm-rel (1440 mm) gyarapodott. Elöl hatalmas méretű, hatszögletű hűtőrácsot látunk, a tetővonal kupésan ível, a csomagtérfedél pereme élesebb lett. Természetesen új könnyűfém felniket készítettek a formatervezők, a gazdagon felszerelt modelleken a korábbinál több króm csillog.

Felár ellenében 8 colos képátlójú érintőképernyős fejegység is rendelhető, meg 8 hangszórós JBL hifi is. Dél-Koreában az 1,6 literes négyhengeres benzinnel 132, autógázzal 120 lóerős, a 2,0 literes benzines 149 lóerővel koronázza meg a kínálatot. A dízelmotor a legújabb, elektronikusan vezérelt turbóval szerelt 1,6 literes 136 lóerővel – ezt a 7 fokozatú, dupla kuplungos váltóval adják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!