Itt vannak a General Motors új, nagy méretű alvázas szabadidő-autói, amelyekből rögtön négyféle változat mutatkozott be, és még nagyjából ennyi várható a közeljövőben. A Chevrolet Tahoe (rövid) és Suburban (hosszú) mellett a GMC Yukon Denali (rövid, luxus.felszereltség) és Yukon XL (hosszú, normál felszereltség) lesz megvásárolható 2014 elejétől.

Újdonság, hogy a már korábban bemutatott platós kisteherautóktól teljesen eltérő ezúttal az orr kialakítása, a GMC márkánál az eddig megszokottnak megfelelően a Denali luxusmodell hűtőrácsa sokkal krómosabb, mint a normál modellé.

Megnövelték a karosszéria méretét, mindkét esetben három üléssor van – a másodikban a lábtér 5 centivel bővült -, de a nyújtott karosszériában jelentős méretű csomagtér is követi mindezt. Sokat fejlesztettek a biztonságon is, van sávtartó segéd, pre-crash rendszer, holttér-figyelő, hátsó keresztforgalom-ellenőrző (kiparkolás) és távolságtartó tempomat.

Az épp legaktuálisabb GM small-block V8-asokkal indul a forgalmazás, az EcoTec3 generációnál közvetlen benzinbefecskendezés és hengerlekapcsolás segíti a spórolást, de azzal tisztában kell lenni, hogy egy jó két tonnás óriás terepjáró soha nem lesz igazán takarékos. Az 5,3 literes alapmotor teljesítménye 355 LE/519 Nm, a feláras 6,2-es V8-as 420 lóerőt és 610 Nm-t tud.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!