Nyolc régi, felújításra váró autók keres a Bajai Rendőrkapitányság. A működésképtelen, felújításra váró, forgalomból kivont kocsikat – melyek közül több veterán korú – december 22. és január 11. között lopták el ismeretlenek egy bajai telephelyről. A roncstolvajok a kerítést kivágva, illetve a kapu láncát levágva jutottak be a telephelyre. A lopással három millió forintos kárt okoztak.

A tolvajok egy világoskék NSU Prinz 600-ast, egy 1974-es, krémszínű Fiat 126A Steinwinter 250L-t, egy ”74-es, világoskék Simca 1100 GLS-t, egy ”83-as Fiat 127 Dieselt, egy fehér színű Fiat Autobianchi 500 Giardinierat, egy törtfehér színű 71-es VW Bogarat vittek magukkal. A telephelyről eltűnt egy 1961-ben gyártott Warchalowski WT 20 típusú traktor és egy Steyr Puch 700C is. A rendőrség tájékoztatása szerint ennek az autónak az a különlegessége, hogy „az első ajtói a jelen kori autókkal ellentétesen hátul voltak zsanérozva, tehát előre nyílnak”.

A rendőrség kéri, hogy aki a fenti bűncselekménnyel, illetve az eltulajdonított járművekkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, haladéktalanul jelentkezzen személyesen a Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. Bejelentését telefonon is megteheti a 79/540-100-as ügyeleti, vagy 107,112-es ingyenes segélyhívószámok egyikén.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért