Nem túl rég van a piacon a Mercedes S-osztály, azonban a gyár máris talált javítani valót a konstrukción. Az S600-as detroiti bemutatójával egy időben jelentették be a 2014-es modellév változásait is.

Az első egy kézenfekvő dolog, mégpedig a központi kijelzőt a jövőben egy olyan feláras érintőfelülettel is lehet majd vezérelni, amely minden kéz(ujj)írást képes lesz felismerni, és kézmozdulatokkal is irányítható. Extraként a legfontosabb információkat a szélvédőre is képes lesz kivetíteni az autó, új szélvédőfűtés is választható lesz. A legfontosabb változás, hogy a 2014 márciusa után gyártott autókban már nem a Collision Prevention Assist, hanem a Collision Prevention Assist Plus rendszer lesz szériában – ez már arra is képes, hogy ha a vezető nem reagál (például elveszti az eszméletét) akkor akár 200 km/órás tempóról is képes biztonsággal megállítani az autót.

Néhány szó még azért az S600-asról, az S 65 AMG kistestvéréről. Ez esetben 530LE/830Nm  teljesítményű az 5,5 literes biturbó V12-es, aminek szabványos fogyasztását motorleállító beépítésével és immár 7 fokozatú automatikus váltó alkalmazásával sikerült 11,3 l/100 km-re csökkenteni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!