Rejtély, miért az indiai Formula-1-es futamnak is helyt adó Buddh International Circuit-en tartja új modelljének zártkörű bemutatóját a Suzuki (ahol az itt látható képek is készültek), hiszen az új Celerio minden, csak nem sportkocsi. A kínálatban valahol az Alto és a Splash között helyezkedik el, mindkét típust váltva, praktikus városi (Európa) és családi (India) autó szerepet látva el.

A világpremier egyébként az Új Delhi Autószalonon lesz majd február elején, de elképzelhető, hogy már ezt megelőzően közreadnak néhány információt az autóval kapcsolatban, a sajtófotókkal ugye már elkészült a Maruti. Az indiai forgalmazás nem sokkal ezt követően megindul, az európai bemutató a Genfi Autószalonra várható, a forgalmazás meg valamikor a nyáron indulhat majd meg.

Idő közben még annyi újdonságot sikerült megtudni, hogy jelenlegi négyfokozatú automatikus váltó helyett a jövőben EZ DRIVE néven kínálnak majd robotizált, 5 fokozatú váltót. A motor a jól ismert K10-es háromhengeres lesz 68 lóerővel, Indiában még 2014 vége előtt megindul majd a 0,8 literes, kéthengeres turbódízellel szerelt változat forgalmazása is. Utóbbi egészen biztosan nem lesz elérhető nálunk, hiszen csak Euro 4-es tisztaságú kivitelben készítik el.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!