Nem volt valami sikeres a Toyota iQ alapon készített Aston Martin Cygnet miniautó, mivel a tervezett eladások negyedét hozta, alig két év után leálltak vele. Most azonban visszatér a városi mini, a Q by Aston Martin műhely jóvoltából, akik az idei Goodwood FoS-ra készítették el a V8 Cygnet néven futó, V8-as motorral és hátsókerékhajtással szerelt változatot.

A Vantage 4,7 literes, szívó V8-as motorját építették be hosszában a karosszéria elejébe, amelyet ezért 70 centivel megnyújtottak, így 430 LE/490 Nm-nek parancsol a sofőr lába. A gyári helyett elöl-hátul kettős keresztlengőkaros felfüggesztéseket használnak, a kiszélesített kerékjáratokban 19 colos felniket zsúfolnak elöl 235/40, hátul 275/35-ös Bridgestone abroncsokkal.

Az átalakítást követően 3,7 méteresre nyújtott Cygnet saját tömege 1375 kg, a mérnököknek sikerült 50/50%-os tömegeloszlást elérni. A 96 km/h-s sebességet 4,2 másodperc alatt éri el az Aston Martin V8 Cygnet, csúcssebessége 274 km/h. Azt nem árulja el a sajtóközlemény, hogy kinek a megrendelésére készült a V8 Cygnet, de mivel rendszámos autóról van szó, biztos használni is akarja majd tulajdonosa a gépet.