Korábban csak arról volt szó, hogy a legújabb divatnak megfelelően öszvérautót készít a Fiat az alsó-középkategóriás Bravo utódjának, de a legújabb hírek szerint lesz egy hagyományos személyautó is, ráadásul hamarabb, mint gondolnánk.

Az olaszok ugyanis nem fejlesztenek új autót, hanem mindössze adaptálják az európai igényekhez-követelményekhez a Dodge DartFiat Viaggio típust. A Fiat legújabb kompakt padlólemezére épülő autó lépcsős hátú karosszériával rendelkezik, Dodge márkanéven Észak-Amerikában, Fiat-ként Kínában dobják piacra. Utóbbinak az orrát kapja a Bravo-utód, azonban a hátsó részt áttervezik. Ötajtós felépítményről van szó, az még nem tiszta, hogy klasszikus ötajtós, vagy ferdehátú, nagy csomagtartós autóról van-e szó. Kombi biztos nem lesz, hiszen arra a célra ott lesz majd az öszvérautó.

A Fiat olaszországi fejlestőközpontjában dolgozó mérnököknek csak a karosszériával kell foglalkozniuk, hiszen a műszaki tartalom szempontjából a konszern legújabb fejlesztései már benne vannak az autóban: Multiair turbómotorok, dupla kuplungos váltó. Még a dízelmotorokkal se kell sokat vesződni, hiszen az Alfa Romeo Giulietta miatt már elkészítették a szükséges zaj/rezgéscsillapító alkatrészeket. A Kínában decembertől megvásárolható lépcsős hátú autóból készített ötajtós akár már 2013-ban megvásárolható lehet Európában.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!