Az egész egy korántsem hétköznapi esettel indult, a brazíliai Camroriú üdülővárosban a helyi újság csodálatos fényképekkel illusztrálva hírt adott arról, hogy két fiatalember a csúcsforgalom közepén tolja a Ferrariját, mert abból bizony kifogyott a benzin.

Másnap az is kiderült, hogy így néznek ki a született vesztesek. Történt ugyanis, hogy miközben lépésben haladtak a Ferrari 360 Modenával az utakon a legközelebbi benzinkút irányába, egy figyelmetlen autós beleszaladt az autó oldalába, és nekilökte azt egy másik járműnek. Természetesen hatalmas csődület keletkezett, hiszen nem csak a baleset ténye, de annak egzotikus szereplője is figyelmet érdemel. Természetesen megérkezett a rendőrség is, és ekkor vettek különös fordulatot a dolgok.

A rendszám ellenőrzésekor kiderült, hogy bizony nem csak benzinre nem volt pénze a Ferrari tulajdonosának, de „elfelejtette” megfizetni a rendszám költségét is, ami jelen esetben a luxusautó-felár miatt 1,3 millió forintnyi brazil real lett volna. Ennek hiányában nem érvényes az autó biztosítása, ráadásul semmi keresnivalója a közutakon az autónak, még úgy sem, ha azt éppen tolják.

Ennek megfelelően először is lefoglalták az autót, amelyet csak akkor adnak vissza tulajdonosának, ha kifizeti az elmaradt illetéket. Ráadásul mivel jogilag nem autónak ütközött a vétkes gépkocsi, annak biztosítója nem is fogja fizetni a kárt, emberünk polgári peres eljárással próbálkozhat a pénzéhez jutással, ráadásul mivel a Ferrari egy másik autót is összetört, annak a javítását is neki kell fizetnie. Megérdemelte.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!