Aláírta a megállapodást a Nissan és a Mercedes, amelynek értelmében a japánok meglévő mexikói üzeme mellett közös Mercedes/Infiniti autógyárat építenek fel, ahol kompakt autókat gyártanak majd, elsősorban az észak-amerikai piac kiszolgálására. A két fél számításai szerint 1 milliárd euróba kerül majd az építkezés, a költségeket 50/50 százalékban osztják meg.

A zöldmezős beruházás keretében megvalósuló gyár éves kapacitása 300 000 példány lesz, amit majd 2021-ben ér majd el, a termelés ennél sokkal hamarabb megindul. 2017-ben egy új Infiniti modell lesz az első a soron, 2018-ban pedig már Mercedesek is készülnek Aguascalientesben.

De nem csak itt készülnek majd a Mercedes kompakt padlólemezére épülő japán prémiumautók, hiszen Andy Palmer, a Nissan igazgatója egy tweet-ben elárulta, hogy Sunderlandben fogják majd gyártani a Q30-as személyautót és a QX30-as öszvérautót, ráadásul már jövőre megkezdődik ezek összeszerelése. Ebben a Nissan üzemben mintegy 60 000 autós szabad kapacitás van jelen pillanatban, ezt az Infiniti mennyiséget várhatóan teljesen felszívja az európai piac.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!