Azzal forradalmasítaná az egyedi autók világát a Hackrod nevű startup vállalkozás, hogy az ügyfél által elképzelt autót valósítaná meg a hagyományos eljárásokhoz képest töredék-áron. Mindehhez a számítógépet hívják segítségül, nemcsak a végleges karosszériát készítenék el 3D nyomtatással, de a tervezési folyamatot is forradalmasítani szeretnék.

Olyan szoftveren dolgoznak, amely a megrendelő által beküldött ábrákból önműködően olyan autót farag, ami a kiválasztott műszaki alapra ráilleszthető, vagy a megrendelő kívánsága szerint módosíthatnak egy meglévő tervet. Egy Autonomo munkacímen készülő, virtuális autókat felvonultató filmben 50 digitális autót terveznének az új szoftverrel, természetesen akár a filmben szereplő autókat is megrendelhetik majd az érdeklődők.

A La Bandita nevű első autójuknál az alumínium vázat is 3D nyomtatással készítik el, a kis darabszámok miatt nagyon drága lenne a speciális szerszámok és gyártókeretek elkészítése, így valójában nem is drágább ez a megoldás a hagyományosnál. A Hackrod egyébként nem tervezi, hogy autógyárat épít, az egyes részfeladatokat – beleértve a végső összeszerelést is – meglévő cégeknél végeztetnék.