Genfben mutatkozik be a Nissan Note egyterű európai változata.  Legnagyobb újdonság, hogy méretileg már nem egy hosszában nyújtott kisautó, hanem sokkal inkább egy magas építésű kompakt.

A tengelytávolság 260 cm, ami tágas utasteret ígér, a hossz 416 cm, tehát a parkolás se okozhat túl nagy gondot – főleg, hogy extraként felülnézeti képet mutató kamera is kérhető. Rögtön két változatban is bemutatkozik egyébként az Európában továbbra is a Note nevet viselő autó, a normál mellett a körbespoilerezett sportváltozatot is megismerhetjük majd.

Ezen kívül egyelőre nem tudunk mit mondani az autó műszaki részleteiről, hiszen csak a fényképek, és nem a sajtóanyag látott idő előtt napvilágot. Az Egyesült Államokban 1,6 literes benzinmotorral forgalmazzák az autót Nissan Versa Note néven, Japánban a Micrából ismert 1,2 literes szívó- és kompresszoros háromhengeres van a motortérben. Ezek mellett egészen biztosan elérhető lesz majd az 1,5 literes dízel is mifelénk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!