Kifejezetten az Egyesült Államok számára képzelik az új dízelmotoros Cadillac személyautókat, hiszen azok olyan alacsony fogyasztást nyújtanak, ami még a drága kipufogógáz-kezelési technológiákat is meg tudja indokolni. Arról nem is beszélve, hogy az Audi, a BMW és a Mercedes is kínál dízel luxusautókat, és a Cadillac nem akar lemaradni.

A Los Angelesi Autószalon alkalmából adott egy interjút Don Butler, a Cadillac márka marketingért felelős alelnöke, aki szerint mindent megtesznek majd azért, hogy versenyezzenek az import luxusmárkákkal. Azt nem árulta el, melyik modellben, mikor és milyen dízelmotor jelenik majd meg. Lehet, hogy mégis befejezik a korábban Európának szánt, a VM Motori segítségével fejlesztett 2,9 literes V6-ost, de valószínűbb, hogy az Opel Insignia padlólemezére épülő új XTS modellbe rakják bele az Insignia 2,0 literes biturbó dízelét, hiszen ez utóbbi minimális munkát és így költséget jelent.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!