Akinek eddig nehézséget okozott az A5-ös megkülönböztetése az A4-estől, az megnyugodhat: a jövőben is gondban lesz. Bemutatkozott az Audi A4-es 2012-es változata, amely megszólalásig hasonlít a gyilkos tekintettel megáldott sportkocsira.

Műszakilag a legnagyobb újdonság az 1,8-as alapmotor, amely teljesen új fejlesztésű turbós négyhengeres 163 lóerős teljesítménnyel, és immár 272 lóerővel is kérhető a 3,0 literes, kompresszoros V6-os, az S4-esben ugyanez a blokk továbbra is 333 lóerős. A dízeleknél a TDIe modell (136 LE) szabványos átlagát 4,2 l/100 km-re szorították le, de az összes erőforrásnál csökkent az üzemanyag-igény, akár 11 százalékkal.

A látványos fényszórókkal megáldott új orr azonnal elérhető a limuzin és Avant karosszériák esetén, és természetesen az Allroad szabadidő-autó is megkapja azt, igaz, ennek forgalmazása csak egy kicsit később indul majd meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!